Vandaag met een gratis toegangskaartje naar Utrecht, de 50+ beurs. Verschrikkelijk. Wist ik of had ik slechts het voorgevoel dat het geen pretje was?

Had rijen rollators verwacht en trapliften en …. Weinig echter van dat alles. Wel een mensenmenigte die in de twee hallen voortsjokte. Want gewoon lopen ging niet. Langs campers, tweede huizen en verre reizenaanbieders. In hal 7 waren nog wat relevante instituties te bekennen. NVVE en SP om voorbeelden te noemen. Zag zelfs een stand van de SGP, maar goed op zondag is er geen beurs, dus dat mag. Omroep Max was prominent aanwezig net als het blad Plus Magazine. Een hele zaal bewoog enthousiast mee met de bewegingen van een presentator. Goed dat bewegen in een groep, want dat kan immers weinig kwaad.

Hal 8 was vrijwel geheel gevuld met commerciële exploitanten. Naast elektrische fietsen waren er tasjes en kleding te koop en veel dingen die ouderen moeten beschermen tegen waar ze bang voor zijn.

Was blij dat er heden ten dage nog onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen voor wat betreft toiletbezoek. Bij de dames stond een flinke rij. Ik als echte man kon zonder te hoeven wachten urineren. Heerlijk!

Een uurtje rondgelopen en het was genoeg geweest. Opgelucht buiten de frisse lucht te ademen en bijna de roeping voelend de aanstormende hordes ouderen te vertellen dat binnen niets was dat een entree ook al was die gratis, rechtvaardigde. Tenzij het gaat om gezellig. Het bekertje koffie met appeltaart en slagroom, het plastic vorkje en het idee er een dagje uit te zijn. Een bejaarde hand is gauw gevuld.

Wat door het centrum van Utrecht gelopen. Ik was er toch. Via de VVV achter de verblijfplaats van een modelbouwwinkel gekomen. Nog even de bekende gracht bekeken. Daarna snel door Hoog Catharijne om het station te bereiken.

Via Amsterdam C.S. terug. Waarheen eigenlijk?

Foto's

of 2