Amsterdam 17 oktober 2019

Bus 322 naar Amsterdam Amstel rijdt bij mij in de buurt. Moest een keer mee. Zag dat overstappen op de 327 bij het nieuwe Oor 10 minuten en wat geld scheelde.

De omgeving van Station Amstel heeft een metamorfose ondergaan. Busplatform en een hoge toren zijn erbij gekomen.

Onder het spoor door een tijdje langs de Amstel gelopen en later door een stukje van de Ceintuurbaan, de Van Woustraat, een wat troosteloze Albert Cuypstraat en de Ferdinand Bolstraat. Ik realiseerde me het niet zo, maar ook Amsterdam heeft bijzondere straten, waaronder zeker de smallere met aan weerszijden oudere woonblokken met al of niet Franse balkons, 4 verdiepingen hoog en bovenin een hijshaak.

Op de Van Baerlestraat terecht gekomen met af en toe wat miezer. Langs het Museumplein en door het Vondelpark. Het treinenwinkeltje aan het eind bleek dicht. De Hobbylanders waren afwezig tot 8 november. Maakte me eigenlijk niet zo veel uit.

Verder zo maar heerlijk zonder doel door de Eerste Helmerstraat, de lelijke Overtoom vermijdende, onderwijl het straatbeeld om me heen aanschouwend, van oost naar west om via de Jan Pieter Heijestraat bij de Kinkerstraat uit te komen en de 'hallen' te ontdekken. Voornamelijk eetgelegenheden in de voormalige tramremise. De Ten Katestraatmarkt bekeken en weer op weg naar het centrum.

Terug in de Kinkerstraat mijn elektronisch liefhebbershart opgehaald bij Radio Rotor. Ze bestaan gelukkig nog, die zaakjes vol met fijne prutsdingen en onderdelen.

Verder gelopen langs de Elandsgracht en via de Westerkerk met het homomonument om tot slot op een stukje Nieuwendijk terecht te komen en de bouwchaos bij het Centraal Station te zien. Zo'n drie uur gewandeld en geen spijt van. Soms hoef je niet ver weg.

In Almere vanaf het station te voet naar het 'nieuwe' huis. Nog ruim 40 minuten. Toch fut over om iets te maken van de overvloed aan appels in de tuin.

Foto's