De Groene wandeling 3 22 augustus 2019

Ik durf hier wel door!


Vertragingsgezeur op de heen- en terugweg op het spoor rond Weesp. Schrijf het gelijk aan het begin maar op, dan is het er maar uit.

Om ongeveer kwart over tien in Brussel Zuid aangekomen en met bus 136 naar de Pijnbomenlaan in Ukkel. Gelukkig wist ik nog dat dat op de lange Waterloosesteenweg de halte na een Texaco benzinepomp was.

Ik kwam na een blik op het pand van de matrassenkoning in een dure buurt terecht. Grote huizen op flinke kavels en al dat moois moet natuurlijk worden verdedigd tegen de boze buitenwereld. Dus volop camera's en waakhonden. Maar goed ook, want een brievenbus met bijpassend huisnummer wekte mijn begeerte.

Een flink stuk bos volgde. Ik passeerde een mooi spoorviaduct en liep langs Ukkelse sportvelden om even later een tramremise te ontwaren. Maar onbedoeld kwam er nog een spoorse zaak op mijn pad in de vorm van een miniatuurstoomtreinemplacement, waar grote mannen het met kleine treintjes deden.

Dicht bij de grens van Brussel met Vlaanderen gekomen en door een klein natuurreservaat gewandeld. Dat na per abuis te lang door een lelijk stuk bedrijfsterrein te hebben gelopen op zoek naar het water van het kanaal Brussel-Charleroi. Gelukkig werd mijn misstappen beloond met een Carrefour en enige zitbankjes. Verderop een sluis, nooit geweten dat écluse sluis betekent, en een roeiclub met restaurant. Uiteindelijk bij het metrostation Erasmus beland, dat ik kende van een eerdere tocht en gekozen voor de bus i.p.v. de metro.

Terug bij Brussel Zuid gezien dat het 15.30 uur was en besloten de trein van 15.44 uur naar A'dam te nemen. Weer niet door het centrum van Brussel gelopen, maar geen spijt van. De vermoeidheid had toegeslagen. Blij met deze dag en ik zie uit naar wat waarschijnlijk de laatste etappe van de Groene wandeling wordt: langs de westkant van de stad via Anderlecht en Molenbeek naar het noorden.


Foto's

of 2