De Groene wandeling 5 31 oktober 2019

Herfst in de bomen.

Deze dag De Groene wandeling voltooid. Het laatste stuk van Jette tot de Van Praetbrug. De cirkel was rond. Heel veel parken en ander mooi groen gezien en dat in of in de nabijheid van de stad.

De heenreis werd gemaakt met de Thalys. Ik had besloten me te trakteren op een ritje in deze snelle trein. En inderdaad het ging snel. In 20 minuten vanaf Rotterdam tot de Belgische grens bijvoorbeeld. Omdat de trein plaatsreservering heeft, was ik uit voorzorg eerder op Amsterdam CS. Per saldo was daardoor de winst vergeleken met de gewone trein nihil.

Met enige weemoed zag ik aan een ander perron de trein naar Berlijn gereed staan.

Het interieur van de Thalys viel niet tegen. Mooie stoelen en een barrijtuig, waar ook kaartjes voor het ov in Brussel werden verkocht.

Bus 49 bracht me van Brussel Midi naar Jette. Hoge nood deed me een café binnengaan, waar ik netjes een kopje koffie dronk. Buiten was de basiliek van de Koekelberg in de verte nog nadrukkelijk aanwezig. De route verliep na de bebouwing van Jette in een parkachtig landschap om plots bij het Atomium uit te komen. Verderop het Amerikaans theater en restanten van de Wereldtentoonstelling. Een flink stuk lopen nog langs de achterzijde van het Koninklijk Domein tot de Van Praetbrug werd bereikt.

In Schaarbeek wat rondgelopen. Het stadhuis en de imposante kerk blijven me bekoren. En verder boeit me de afwisseling in gebouwen, oud en nieuw, lelijk en mooi.

Ik stuitte op een demonstratie van werknemers in de zorg en kreeg een pamflet in handen gedrukt. Een meisje van de VTM deed verslag van de manifestatie.

Nog wat plaatjes gemaakt van het centrum. De laatste is van de strijder te paard op het dak van het Brouwershuis aan de Grote Markt. Daar is altijd veel volk, maar nu waren er wel heel veel toeristen.

Nog even langs de Lidl in de Van Arteveldestraat en dan weer naar de plaats waar deze dag in Brussel begon. De 'gewone' intercity bracht me terug.


Foto's

of 2