Hurdegaryp-Leeuwarden 31 maart 2019


Het boekenweekgeschenktreinkaartje bracht de reizigers naar Hurdegaryp. In de krant was ooit een wandeling naar Leeuwarden beschreven. 15 km was de afstand. Het trof dat in het noorden van het land de zon zou gaan schijnen. De wind kwam voorts uit het noordoosten en dat betekende gunstige wandelomstandigheden.

Na een treinreis van bijna twee uur, werd het beginpunt bereikt. Bij het verlaten van het station enige aarzeling over waarheen te gaan, maar de goede route gevonden. En dat bleef zo de gehele weg. Wel goed blijven lezen.

Door de bebouwde kern van Hurdegaryp het landelijk gebied in dat alras veranderde in een recreatiegebied met water, veel water, riet, groen, honden en daarboven een mooie blauwe lucht met wat wolken. En zo werden dan na ca. twee en een halfuur de buitenwijken van Leeuwarden bereikt en de Bonkevaart, finishplaats van de Elfstedentocht.

De vermoeidheid bij de woudlopers begon toe te nemen en de laatste loodjes wogen inderdaad het zwaarst. Blij in de trein te stappen, die zo waar rechtstreeks naar Almere reed.

Gewoon een dagje ongecompliceerd plezierig gewandeld.


Foto's