Winsum-Groningen 28 oktober 2019

Het zicht op een regenboog met bijbehorende pot goud maakt veel goed.

Een tijdje terug de eerste etappe van het Pieterpad gelopen. Van Pieterburen naar Winsum. Tijd voor de tweede etappe van Winsum naar Groningen. Dit keer in het gezelschap van een andere wandelaar. Wel zo prettig op deze lange tocht van zo'n 20 kilometer merendeels door de uitgestrekte verlaten velden van het Groninger landschap.

Met de trein op pad. In Assen hadden we naar het TT-circuit gekund. Maar niet gedaan.

In Groningen overgestapt voor Winsum, ondanks de plotselinge regen een aardig plaatsje en met een centrumfunctie. Aparte woningen stonden er ook. Aan de overzijde van een verkeersader een bordje gevonden met Pieterpad.

Toen begon het ware wandelaarsgevoel te ontwaken. Dat kwam ook omdat de zon af en toe doorbrak, hetgeen echter soms niet verhinderde dat gelijktijdig druppels vielen. Heerlijk in de frisse lucht langs het Reitdiep op weg naar Garnwerd, dat niet aan zee ligt. Even in het dorpje gekeken en door.

In Oostum moest het beroemde kerkje, waar inmiddels twee wandeldames bleken te zijn neergestreken, worden bekeken. Wellicht hierdoor afgeleid een stukje van de route anders ingevuld om uiteindelijk dankzij de kaart toch weer goed uit te komen.

Een brug was afgesloten. Dat betekende een omweg van een kilometer, maar ach wat gaf het? Of het moest zijn dat de inmiddels afgelegde meters hun tol eisten van de conditie. Dapper doorgezet, beetje eindeloos langs het Van Starkenborghkanaal. De 'stad' liggend in de verte.

Weer in de bebouwing geraakt met fietsende studenten en in de Eikenlaan een bus naar station Noord genomen. Bleek eigenlijk maar een kort stukje, maar het was mooi geweest in alle opzichten.


Foto's

of 2