Waterleidingduinen 16 april 2017

Het wandelen smaakt naar meer. Een printje van een wandeling in de waterleidingduinen bij Vogelenzang lag al een tijdje uitnodigend te wachten.

Ingang Oase gekozen (8.30 uur aldaar) en een tocht van 12 kilometer gemaakt. Het zou droog blijven volgens het weerbericht, zeker in de vroege ochtend. Niet dus, maar als je eenmaal op weg bent, ga je door. Wel even geschuild onder geboomte.

We waren nog maar pas in het park of het eerste (dam)hert werd gesignaleerd. Prachtig, het stond op zo'n 50 meter van ons en was bezig met het ontbijt. Veel meer herten later tegengekomen. Mannetjes met geweien. Ook een specht en een koekoek gehoord.

De route was goed te volgen, al was het terrein hier en daar ruig. Klinkerpaden afgewisseld met beklimmingen van duinen door rul zand. Veel water natuurlijk ook. Kanalen en vijvers.

Even bij stilgestaan hoe gemakkelijk het is om thuis de kraan open te draaien en schoon drinkwater te kunnen tappen. Gelezen hoe Rijnwater wordt omgezet in drinkwater.

Regelmatig andere wandelaars tegengekomen. Geen auto's, fietsen en honden. Dat is ook wel eens prettig.

Mooie tinten groen. De hoge bomen nog zonder blad. Vanaf een heuvel Zandvoort aan de horizon zien liggen. Het geraas van het circuit in de verte waargenomen. Maar de stilte was oorverdovend prettig aanwezig.

Foto's