Sinterklaas had vandaag zijn naamdag. Was dat reden om eerste klas, (dankzij een cadeautje van de NS) naar de kerstmarkt in Aken te gaan? Misschien wel, misschien ook niet. Met mijn keuzedag voor het spoor tegen mijn gewoonte in pas na 9 uur vertrokken en om ca. 13.10 uur in Aachen-West gearriveerd. Dit ligt dichterbij het centrum dan het Hbf. Onderweg lag hier en daar sneeuw.

Koers gezet naar de modeltreinwinkel voor een reservebuffertje van een loc. Niet dus, maar in de winkel was veel moois te zien. Daarna de kerstmarkt in het stadscentrum over gewandeld en wat rondgesnuffeld. Hetzelfde aanbod als ieder jaar. Verschil was dat alles een tikje duurder was. Mezelf verwend met patat zonder en nog even de REWE supermarkt bezocht voor een mooi brood.

Toen richting Aachen-West gegaan. Ik moest voor 16 uur in Nederland inchecken om nog gratis thuis te komen. Maar om 14.50 uur kwam er op het Duitse station geen trein. Er werd niets omgeroepen, dus wachten in de kou op het eenzame perron in die troosteloze verlatenheid of er iets kwam. Nee dus. Wel interessante goederentreinen gezien maar die namen mij niet mee. Om half vier even de wake onderbroken voor een mooi broodje met een Italiaanse naam en warme koffie in een leuk zaakje in de buurt.

Om 15.50 uur kon ik dan eindelijk instappen in de Arrivatrein naar Heerlen. Voor inchecken daar bij de NS was ik te laat. Dat kon pas weer om half zeven. Dus maar verder gegaan met Arriva naar Nijmegen, overgestapt in Sittard en Roermond. De NS trein van Nijmegen naar Utrecht liep vertraging op waardoor ik een aansluiting miste. Maar enfin, Almere weer bereikt en toch wel blij met dit reisje.

Overigens wat ik in de krant had gelezen klopte voor wat betreft de controle van eerste klasreizigers. Het volstond om een tweedeklas kaartje te tonen. Het NS-personeel wordt het kennelijk zat reizigers te corrigeren.

Foto's