Limburg en Aken 15 juni 2021

Deze foto is uiteindelijk op de gemeentelijke website beland. Voorwaarts en zie niet om! Er is één grijze muis in het vrolijke gezelschap.

Voor de tweede keer 'geimpft' zoals dat in Duitsland heet. Het vorige bezoek aan dat land was weer goed bevallen. Toch anders daar dan bij ons. Voorts op een licht pijnlijke plek in de bovenarm na geen bijwerkingen van de vaccinatie ervaren. In goede conditie terwijl gisteren toch een behoorlijke fietstocht was gemaakt bij de Ankeveense plassen.

Met het stijgen van de temperatuur lopen de treinconducteurs weer uit. 3 x gecontroleerd en dat is lang geleden. De treinen worden ook al wat voller.

Om 6.02 uur vertrokken om om (2 keer) 9 uur in Maastricht te zijn. Prima koffie daar van AH en in de trein naar Aken. Vakantiegevoel ontwaakte. Kwam ook door de aankondigingen in drie talen. Ik ben al vaak in deze stad geweest. Besloot deze keer in Aachen-west uit te stappen en te wandelen naar het centrum. Goed bevallen. Zo zag ik een ander deel van de stad en mooie treinen natuurlijk.

Treinverkeer bij Aachen West.

Op de markt toch nog even naar binnen gegaan in die prachtige modelbouwwinkel. Wat verder gelopen naar het stadspark en toevallig nostalgie gezien in de vorm van een winkel in huishoudelijke artikelen met daarnaast nog modeltreinen. Vroeger heel gewoon, tegenwoordig zeldzaam.

Ook in Aken wordt gebedeld. De Nettomarkt bezocht voor Emmentaler en een roggebrood. Zo'n 1,5 uur rondgewandeld, ook bij de mooie Elisebrunnen geweest. Maar ik wilde nog even naar Valkenburg. De incheckpaaltjes van Arriva op het Hbf bleken beneden voor Mcc Donalds verstopt. Onderweg een goederenwagon gezien met een rol plaatstaal. Wist niet dat die ook in het echt bestond.

In Valkenburg was niets veranderd. De horeca in het drukke restaurantstraatje had alle c.-ellende overleefd. In het gras voor het gemeentehuis stonden een aantal heren in glimmende pakken om te worden gefotografeerd.. Was volgens mij het gemeentebestuur. Allemaal lachend op de foto achter het bord. De fotograaf lag daar voor op de grond. Eens kijken t.z.t. op de gemeentelijke site wat het resultaat is.

Ik hoef voorlopig niet meer naar Valkenburg. Alles daar al te vaak gezien. Toch nog een paar foto's gemaakt.

Valkenburg verruild voor Meerssen. Dat is veel minder toeristisch. Een groot plein met terrasjes voor de kerk en dat is het. Klein maar voldoend winkelbestand.

Gaan lopen naar Maastricht. Warm maar die paar kilometer moest lukken en dat was ook zo.

In de trein naar Alkmaar bleken alle toiletten buiten werking. Voor Eindhoven riep de conducteur om dat er naast een toiletruimte was geürineerd. Ik was gelukkig niet de dader. In plaats overigens van allerlei gezwets bij het vertrek over de c-maatregelen had een melding over het niet kunnen gebruiken van de wc niet misstaan.

In Eindhoven werd een ander treinstel aangekoppeld. Daar maakte deze zeikerd dankbaar gebruik van. De reis naar Parkwijk verder braaf uitgezeten. Wel vervelend, de opdringerige bedelaars bij Almere-centrum. Toch niet helemaal mijn stad.


Foto's

of 2