Almere 9 augustus 2017

Lucht en ruimte ..........

In Almere kan het. Een veel gebruikte kreet hier in dit plaatsje met grote stad allures en steeds minder bomen. Maar geen historie. Of toch wel?

Vandaag vanaf huis gaan lopen. Gewoon omdat ik er zin in had. De hoogspanningsmasten gevolgd naar het noorden. In de Eilandenbuurt leuke vrijstaande huizen gezien.

Verder gegaan langs de vaart naar Lelystad. Even gedacht daar heen te gaan. Niet gedurfd, te ver. Achteraf binnen bereik, maar ach wat geeft het? Een stukje verder na de hoge ring op een zeker moment een betonplatenpad gaan volgen door het Kotterbos. De moeite waard, prachtig overal.

Op een 'heuvel' gestaan om de omgeving te verkennen. Een fietser arriveerde. Met twee kijkers. Ik mocht er een gebruiken en zag de kuddes aan de overzijde van het water. Herten en paarden en af en toe een trein. Een aardige en enthousiaste man, die fietser. Hij lag met zijn bootje in het kanaal naar Lelystad en was dus behalve rijwieler ook kapitein.

Verder gelopen richting het centrum van Staatsbosbeheer. Eerst onder het spoor door. Allemaal mooi. In het centrum me zelf getrakteerd op taart. Walnoten met honing. Dit hoewel er vier appeltaarten voor me stonden. Die moesten echter nog de oven zien, zo hoorde ik. Het leven is toch een voortdurende uitdaging of niet soms?

Verder gelopen. Ik wilde naar de vogeltrekhut. Daar ook beland, langs een drukke dijk. Het centrum bleek gesloten. Jammer, want ik had dorst. Altijd water meenemen, ik leer het nooit.

Langs de Lepelaarplassen verder, nee, niet langs de observatiehut. Zag wel een grote vogel cirkelen, de zeearend?

Koerste richting Waterwijk. Afschuwelijke huizen staan daar. Bouw nooit iets van hout dat geschilderd moet worden, zo houd ik u voor. Wat een armoe. Gelukkig kwam de Filmwijk in zicht. Daar is alles goed en mooi, toch? Twijfelen mag.

Bij de Olifant in Waterwijk een staatslot gekocht, You never know.........................25 kilometer in de benen. 4 daagse binnen bereik ooit?

De route tegen de klok in.


Foto's