Antwerpen 24 mei 2017

Teambuilding met collega's, echt mijn ding!

Al vroeg op spoor naar Roosendaal. Onderweg getwijfeld over verder per trein of per fiets. Doel: Antwerpen. Werd de trein. Fietsen vergde meer voorbereiding. Bij de NBMS automaat in R'daal kaartje gekocht. Helaas ben ik nog geen 65. Een goedkoop NS kaartje kon ook, maar dan pas na 9 uur vertrek. Nu was ik al om ca. 9.20 uur in Antwerpen.

Mooie NS-wandeling. Kwam in onbekende straten, maar ook weer in Zurenborg. Dat laatste is geen straf. Oud Berchem aangedaan en een Spaanse bakker bezocht. Veel Joodse mensen in het zwart en met baard en hoed.

Ik kwam langs de De Koninck brouwerij en zocht een toilet. Naar binnen gegaan en deel complex illegaal kunnen bezichtigen. Leuk! Ga er nog eens heen, maar dan met een toegangsbewijs. Even daarvoor door het bosgebied De Wolvenberg gewandeld. Prachtige onderbreking van het steen, glas en beton. Ook nog een botanische tuin en het stadspark bezocht. Daar waren mensen druk met groepsbouwende activiteiten. Met je collega's met stokjes en elastiekjes iets maken. Het werk is soms zo simpel.

Ik had twee wandelroutes. Bij het Stadspark aan het eind van de de eerste overgegaan op de andere. Bekender terrein, veel winkels maar ook veel leuke kleine straatjes. Centrum (kathedraal en stadhuis e.o.) blijft mooi. Toch ook weer veel foto's gemaakt.

Via de Stadsfeestzaal richting het station. Iets van 15 km gelopen. Even gezeten op het plein tussen station en dierentuin. Het Panos stokbrood weer bij de hand. Hummus en geroosterde courgette deze keer. Voelde me rijk en voldaan, daar in de zon. Hulde aan de samenstellers van deze wandelingen.

13.50 uur weer weg uit A'werpen. De 'L' trein oftewel stoptrein. Ik had geen haast en wilde nog wat Belgische stationnetjes zien. Helaas halverwege ruim een half uur stilgestaan. Personen op het spoor en berichten van ordediensten. Tja.

In Nederland terug veel Ajaxsupporters gezien op weg naar het Museumplein in A'dam. Ik kan als leek op voetbalgebied af en toe best aardig converseren over deze sport, al zeg ik het zelf. Twijfelde nog even om ook richting A'dam te gaan. Niet gedaan.

Thuis geproost op de goede afloop deze avond. Het heeft Ajax niet mogen helpen.

Foto's (veel te veel!)