Assen en Groningen 27 februari 2016

Het keuzedagkaartje voor oude mensen was aan het eind van de houdbaarheidsdatum. En er was een treinenbeurs in Assen. Niet dat ik iets met treinen heb, maar och.... En er was ook een actie van een drogisterij met een treinkaartje. Dus togen er twee i.p.v. een op pad met de trein. Er werd koers gezet naar het hoge noorden. Prachtig weer. Al vroeg viel het bevel om het woord “irritant” niet te gebruiken. Er was overigens alle aanleiding voor om dit wel te doen. Zo werd bij de kaartautomaat het verkeerde reisdagkaartje geselecteerd en was er een Chinese dame die elk tikje op haar telefoon een plopgeluidje deed maken, hetgeen de reizigers deed verhuizen naar een rustiger plekje. Na een verder voorspoedige reis van 1 uur en 23 minuten werd Assen bereikt, waar rond het station flink werd vernield of is het vernieuwd?

Op pad naar een school voor VO waar iets met treinen zou zijn. Er is altijd wel iets dat gekocht moet worden, daarom zijn dergelijke evenementen ook zo gevaarlijk. Na een uurtje via een andere route door het centrum naar het station. De bon voor de goedkope Kioskaanbieding niet gebruikt, maar gekozen voor een koffie en taart bij een kleine bakkerij. Geen spijt van. Op het station gekozen om naar Groningen te gaan. De sprinter was een heuse koploper. Zo ver is het al gekomen in dit land. In Groningen rondgewandeld en leuke dingen gezien. Mooie stad, maar zo langzamerhand wel voor een jonger publiek dan wij. Over de markt gelopen en toen om 14.46 uur terug naar Almere. Moe. Wel zonde want zo'n kaartje is nog de gehele dag in het gehele land geldig. Maar ja, de leeftijd zullen we maar zeggen. Er was een tijd dat ik op de terugreis in Zwolle rustig nog even overstapte op de trein naar Roosendaal om dan vele uren later pas weer thuis te komen.

.


We naderen het station. Blauwe, kouwe lucht.


De bestemming.


In Assen vanaf de tijdelijke loopbrug over het spoor.


Alles moest kennelijk plat.
Kwibus, niet genomen.Langs een rommelige, maar wel recht toe recht aan, weg naar de eindbestemming. Een schoolgebouw (zie onder)


Rechts geven de borden aan waar we ons bevinden.
Dit was dus de bestemming. Je moet wat, nietwaar. Gauw maar even een foto gemaakt van Scapino, zolang de winkel nog bestaat.


En Vroom & Dreesmann...........


Onvermijdelijk, een eetmoment.


Station Assen, de sprinter naar Groningen arriveert.


Groningen is deels een kopstation.
Je kunt overal naar toe.


David is sinds kort verscheiden.


Voor niets gekomen?


Naar het centrum.


Niet naar binnen gegaan.


In een winkeltje met nostalgisch speelgoed. Koffertjes voor kinderen en in de etalage de maan, die schijnt te lachen.


Links een een boek waaraan iemand goede herinneringen heeft.

Geen bezoek aan Groningen zonder Martinitoren.


Allemaal Lariekoek!Terug naar Reizen