Reisjes in de buurt met het OV


2 april 2023 Het busabonnement van Keolis oftewel Allgo in Almere heeft mij veel gebracht. Voor 99 euro een half jaar met de bus in Almere en naar Amsterdam Amstel, Bijlmer Arena en Blaricum P+R.

Nog een week en dan is het einde abonnement. Ik zou de reisverhalen kunnen uitbreiden met epistels over mijn vele wandelingen tussen de heen- en terugreis per bus. Ik heb er vanaf gezien om aan elk reisje een verhaal te wijden. Het fototoestel bleef meestal thuis. Het blijft bij een opsomming. Te noemen vallen wandelingen tussen Amsterdam Amstel en Bijlmer Arena, in de Bijlmermeer, van Bijlmer Arena langs de Amstel naar het Amstelstation, via Ganzenhoef rond de Gaasperplas, vanaf Diemerknoop via IJburg naar Noord, vanaf De Vlugtlaan via Bos en Lommer naar het centrum van Amsterdam. Ook van het metrostelsel van Amsterdam werd veelvuldig gebruik gemaakt en in iets minder mate ook van de GVB trams en bussen. Ik was onder de indruk van de ondergrondse hal bij CS waar de Noord Zuidlijn de andere metrolijnen kruist.

Veel indrukken opgedaan. Eindelijk een keer op de Van de Pekmarkt in Noord geweest, langs de Kesbeke zuurfabriek gekomen, vanaf het Azartplein de pont genomen om voorbeelden te noemen. Geen opzienbarende zaken, maar toch leuk om daar gelopen en gekeken te hebben. Dat gold ook voor de Bijlmermeer, een zeer diverse wijk met niet alleen maar hoge galerijflats, maar ook riante eengezinswoningen en volop aanwezig groen.

Twee keer vanuit Blaricum gewandeld. Via Huizen naar Almere Poort en via Laren over de Heide naar Hilversum CS. Vanuit Bijlmer Arena voorts een paar keer per spoor verder gegaan. Scheelde aanzienlijk in de reiskosten t.o.v. vertrek uit Almere. Vanuit Utrecht c.s. over de schier eindeloze Amsterdamse straatweg gewandeld naar Maarssen en toen verder met lijn 126 naar Amsterdam.

Door al deze reisjes geen gebruik gemaakt van de vrij reizen dagen van mijn NS abonnement. Maar dat wordt binnenkort goedgemaakt, zo neem ik mij voor.