Op naar Cochem aan de Moezel. De herfst is er een mooie tijd voor. Was er een paar maanden geleden nog geweest, maar de medereizigster niet.

Heen over Venlo en in ca. 5 uur de plaats van bestemming bereikt. Zoeken naar de ingang van het hotel en uiteindelijk binnengeraakt. Grote zit-slaapkamer met een mini-balkon en asbakje voor één persoon en geen zicht op de rivier. Wel op de bergen er om heen, die soms in nevel gehuld waren.

Een stuk langs het water gewandeld met in de hoogte de Reichsburg. In het stadje druk met andere toeristen. Wat bewolkt weer. Maar in de straatjes vol met winkeltjes (er waren zelfs tassen en schoenen te koop!) merk je weinig van bewolking.

Op de terugweg hoog in de lucht heel veel vogels gezien (waarschijnlijk ganzen), die in kunstzinnige slierten overvlogen. Wie weet waar naar toe? In ieder geval lijken ze een doel te hebben. Als mens benijd ik ze daarom.

's Avonds opnieuw van het hotel naar het centrum gelopen in de hoop op lichtjes en gezellige straatjes. Alles bleek echter gesloten op een paar restaurantjes na.

De volgende dag een mooi ontbijt met vuurwerk aan tafel (de aangeboden Sekt werd beleefd afgeslagen), een spelletje gedaan en nadat de regen ophield, gaan wandelen. Een grappig beest gezien langs de oever van de rivier. Dachten aan een bever, maar bleek waarschijnlijk een hongerige beverrat, die gras aan het eten was.

Over twee bruggen om bij het station te belanden en daarna vanuit het centrum een boottocht gemaakt naar Beilstein. Prachtig gevaren langs oevers met volop wijngaarden in herfsttooi. En het weer werd beter. Kon zonder jas buiten zijn.

Via een sluis met een hoogteverschil van ca. 5 meter na een uur in Beilstein aangekomen. Mooi plaatsje met leuke vakwerkhuisjes en winkeltjes. Helaas maar kort de tijd om van al dit moois te genieten. De boot terug zou na een half uur al vertrekken en een volgende ging pas tweeënhalf uur later. 's Avonds een prima diner, waarbij de jarige door het hotelpersoneel nog niet vergeten was.

De derde dag naar Bernkastel-Kuez. Mooie rit langs de meanderende Moezel in zuidelijke richting. Getankt voor 1,89 per liter.

Bernkastel-Kuez is een leuk dorp. Ook hier volop winkeltjes en mooie wandelmogelijkheden in de omliggende heuvels. Eén daarvan leidde naar een kleine waterval.

Op de terugweg Traben-Trarbach aangedaan. Veel over gehoord, maar viel tegen. Traben ligt aan de noordkant van de Moezel, Trarbach aan de zuidkant. Eerstgenoemd oord was saai en grauw of waren we in het verkeerde deel van plaats? Trarbach was leuker hoewel niet echt soeperleuk. Duitsers gebruiken gebruiken graag het woord super. Maar wel taart gegeten en Federweißer gescoord. Voor de verpakking (de flessen dus) moest extra worden betaald. Het zij zo.

Op de terugweg op de heuvels boven Zell een gigantisch winkelgebied met onder meer een vestiging van Globus ontdekt.. Weer versteld gestaan van het enorme aanbod van allerlei voedsel en goederen.

De laatste dag in de nevel vertrokken. Eerst naar het noorden over smalle wegen door de heuvels, daarna over bredere wegen. Het weer klaarde allengs op. De A61 was nog steeds 'gesperrt', dus een stuk omgeleid en gekozen om via Krefeld naar Nijmegen te rijden. Rond twee uur werd de woonplaats weer bereikt. In totaal ca. 930 kilometer gereden.

Mooie dagen geweest.

Foto's

of 4