Diemerknoop en verder .... 21 april 2022

De wandelweg bij benadering.

Vanochtend scheen de zon. Wilde iets doen. Wandelen dan maar. De sportschool kan altijd nog. Bus 323 genomen tot Diemerknoop. Dat is een halte verder dan de Maxis in Muiden. Gaan lopen door de Diemerpolder op weg naar het Amsterdam-Rijnkanaal. De Nesciobrug overgeslagen. Wilde niet op IJburg belanden. Nee, dan maar verder naar Amsterdam Noord.

In Schellingwoude gekomen en verder gewandeld naar Nieuwendam. Eigenwijs een doodlopend wegbord getrotseerd en langs een bos gelopen met aan de linkerkant het kanaal. Verbaasde me, zo veel groen in de nabijheid van de bebouwing. Gevraagd hoe het bos heette. De dame met hond wist het niet. Het was niet het verderop gelegen Vliegenbos, dat bedreigd wordt door een autoweg. Ach, what is in a name?

Verder langs de Nieuwendammerdijk. Lang en smal straatje en tegenwoordig waarschijnlijk ook dure huisjes.

Bij de bekende IJssalon een koude versnapering gekocht. Het gaat echt niet goed in dit land. 3,40 euro moest ik aftikken voor een lullig horentje met twee bolletjes.

Door naar de pont. Onderweg een Jumbo gespot in een voormalig fabriekspand. Foodmarket heette het nu. Zal wel, maar goed dat het gebouw hergebruikt wordt.

Mijn fototoestel vond het nodig op het kleinere formaat over te schakelen. Minder kwaliteit, dus een aantal plaatjes daarom maar weggelaten. Mijn mobiel leverde nog een paar shots op.

De pont genomen naar het Centraal. Iets van 15 km vandaag. Mooi geweest.


Foto's

of 2