Diffelen 27 tot en met 29 april 2017

Uitzicht vanaf het terras van de hotelkamer.

27 april

In Nederland is op Koningsdag de kleur oranje onlosmakelijk verbonden met rommel, lawaai en drank. Dus ook in het Vechtdal. Eerst Ommen bezocht. Viel tegen, niet het toeristische pareltje dat ik me had voorgesteld. Even achter de muziek aangelopen en na de 'Olifant' supermarkt verder naar Hardenberg. Daar pakte men de oranjezaken grondiger aan. Grote braderie en drukte. De brug over naar de andere kant van de Vecht. Er zijn twee 'Vechten' in Nederland. De een hier in Overijssel en de ander tussen Utrecht en Muiden. Het begon te druppelen. In de auto was het beter, droog en warmer. Omdat het nog te vroeg was voor het hotel in Diffelen, Coevorden aangedaan. Verre van een opwindend geheel daar. Wel aardige Steenbreekplant gekocht. Een vierkantje door een stukje Duitsland gereden en naar ons tijdelijk onderkomen De Gloepe. Hartelijke attente ontvangst in sfeervol boerderijgebouw. Aandacht voor details. Mooie kamer met terras. Vrij uitzicht op het Vechtdal en de Schotse hooglanders. Gewandeld naar het uitzichtpunt De Distelbelt en de dagschotel genoten. Witvis met garnituur. Pils heette er Palm, maar men stond open voor correctie. Een viltje onder de juiste tafelpoot deed wonderen. Na de vogelkijkhut te hebben bekeken, tevreden kamerwaarts gegaan.

28 april

Leuk ontbijt met bediening aan tafel. Zeer attente mensen werken hier. Vertrokken naar Rheine. Mijn opa heeft daar een deel van zijn jeugd doorgebracht. Waarschijnlijk zijn zijn ouders ooit uit Leiden vertrokken naar het oosten van Nederland om in de textielindustrie te gaan werken. De Ems stroomt door Rheine. Mooi winkelcentrum bezocht met fraai beschilderde plafonds. Het weer bleef kil met een nare wind uit het noordwesten. Besloten om ook Nordhorn te bezoeken. Kleiner maar leuker dan Rheine. En de zon ging zo waar even schijnen. 's Avonds het pannenkoekenmenu. Beviel goed. Beetje te veel bier op, dat wel helaas. Maar ach, de slaapvertrekken waren niet zo ver weg van de gelagkamer.

29 april

Na een mooie zonsopgang aan het ontbijt in de voorkamer. Het viltje, dat moest voorkomen dat het tafeltje wiebelde op de plavuizen vloer, lag er gelukkig nog. Geen ei, constateerden we en het brood kwam uit de diepvries. Snif.... Maar de presentatie op de etagère was weer mooi, dus er was geen sprake van onvrede. Ook niet over de smaak van de witvis de eerste avond, waarover één reiziger opmerkte dat deze in dezelfde pan als de pannenkoek had gelegen. En ook niet door het plots weghalen van een schaaltje olijven, dat kennelijk bij vergissing op onze tafel was neergezet. Nog even de winkelboerderij aan de overzijde van de weg bezocht. De Schotse hooglander was in hier in kleine pakjes in diepvriesvorm te koop. Vrij spoedig hierna ging het voor de verandering regenen en zetten we koers naar Dalfsen. Kort gesproken met de uitbaatster van het winkeltje bij de molen. Daarna door naar Staphorst, want we wilden onze vooroordelen bevestigd zien. In zekere zin lukte dat omdat we enige verklede vrouwen zagen, die helaas niet bleven staan voor een leuke foto. Het Staphorster museum maar over geslagen. Besloten om vervolgens huiswaarts te keren. Het weer hielp nog steeds niet echt mee. 'Leuk' was het wel geweest zeiden we tegen elkaar, zeker de mensen en de inrichting van het hotelletje. Waar de herinnering aan een paar daagjes weg al niet van af kunnen hangen.

Foto's