Domburg 25 oktober 2018

Lucht, water, ruimte, geluk!

Gewoon omdat het kon, zou mijn antwoord kunnen zijn op de vraag waarom ik deze bestemming koos. Daarnaast vrijheid, een trein/buskaartje en een artikel over Mondriaan en Toorop, die in Domburg zo leuk schilderden. Bovendien was het ooit een badplaats voor de welgestelden en daar behoor ik zelf ook toe, toch?

Dus per trein naar Middelburg en vandaar per bus naar Domburg. Langs Biggekerke en Zoutelande. Proefde Zeelands. Af en toe brak de zon (ook in me) door. Ik zat in een vrijwel lege bus. Wat een luxe toch. Domburg bleek een leuk plaatsje, populair bij Duitsers. De grandeur van het verleden was hier en daar nog zichtbaar. Heerlijk was het om over het pad boven het strand te lopen. Uitwaaien en zicht over de zee en de wolken. Een uurtje was echter wel genoeg vond ik. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister” zei een Duitse heer ooit en dat geldt ook voor genieten.

Met de bus langs kasteel Westhove, dat ook op mijn lijstje stond, maar waar ik slechts een glimp van opving. Door West- of was het Oost Kappele, gekomen.

In Middelburg in de Koestraat overgestapt op lijn 133 naar Zierikzee. Langs Burgh-Haamstede en Renesse gereden. Mooi daar, ondanks de velden met vakantiehuisjes.

In Zierikzee een half uurtje rondgedwaald. Veel te kort, leuke straatjes en gezellig druk. Maar ja, voor 16 uur moest in Rotterdam de trein gehaald worden.

Interliner 395 bracht me over de N59 en de A29 naar de Maasstad. Vanaf Zuidplein met de metro langs Maas- en Rijnhaven met zicht op de hoogbouw naar Beurs. Verder kon niet want er was asbest geconstateerd in een station verderop. Door de Koopgoot en een klein stukje met tram 21 naar het CS en daar de trein naar Leiden, alwaar overgestapt voor Flevoland.

Leuk dagje Zeeland geweest.


Foto's