Prachtig weer om iets buiten te doen, dus het gratis tweede toegangskaartje voor de Floriade gebruikt. Het desbetreffende guestrelationsloket bleek gesloten, dus voor niets in de rij gestaan en naar een ander.

De keus om van het bootje over het Weerwatergebruik te maken (gratis voor pashouders) bleek een slechte. Het online kopen van het kaartje was al nodeloos ingewikkeld gemaakt door overbodige vragen. Later bleek dat ook bij de boot betaald kon worden zonder dat adres, telefoonnummer etc. nodig waren.

Er stond een behoorlijk aantal mensen te wachten op de overtocht. Een boot was vol en drie boten lagen er afgemeerd, maar geen maakte aanstalten om uit te varen. Het duurde nog een hele tijd voor de 'kapitein', die zijn rokende peuk met filter gewoon in het water gooide, het de moeite waard vond de trossen los te gooien. De boottocht was eigenlijk het enige minpunt van de dag. Terug liet de boot zo lang op zich wachten, dat de reizigers zich maar naar busstation 't Oor begaven.

Het Floriadeterrein was prachtig, een heel verschil met de eerste tijd na de opening in april. Het was gezellig druk. Opnieuw viel op hoe groot het terrein is. Mooie dingen gezien en gedeelten van twee muziekoptredens bijgewoond. Het eerste van een koor uit de Noordoostpolder met Splashachtige trekjes zoals een kenner mij vertelde. Het tweede van een geweldige band luisterend naar de naam Nyntha. Fantastische zangeres en heel enthousiaste andere bandleden. Geboeid geluisterd en gekeken. Daarna nog even gekeken bij het Duitse paviljoen. Leuk bandje ook daar.

Mooie middag geweest. Wel jammer dat steeds weer blijkt dat het Floriadegebeuren organisatorisch en communicatief rommelig is.

Foto's

of 2