Grave 20 mei 2017

Langs de Maas.

Als kind hoorde ik vroeger de waterstanden op de radio. Grave beneden en boven de sluis waren er altijd bij. Die herinnering en het toevallig stuiten op de Erfgoedfair en monumentendag, deden ons besluiten met de auto Grave aan te doen.

Grave bleek een klein, maar leuk stadje te zijn. Een echt stadje in de zin dat er echte stadse straten waren. Ik waande me soms bijna in Leiden. Gelukkig werd er Brabants gesproken en geschreven, daar aan de Maas.

De plaatjes spreken verder voor zich. Monumentendag in Grave betekende dat ook de voormalige Generaal de Bonskazerne in Velp was opgesteld. Daar was ook de Erfgoedfair en een asielzoekerscentrum. Het was even zoeken voor we Velp gevonden hadden. Niet het Velp bij Arnhem dus.

Het militaire complex bekeken. Deels in verval, deels nog goed herkenbaar. Hier en daar militaire voertuigen.

De Erfgoedfair zelf vonden we wat tegenvallen. Klein van opzet, een schilder hier, een glazerij daar en wat aannemers en verkopers van interieurbenodigdheden. Eigenlijk de € 6,50 met korting p.p. niet waard. Maar ja, we hebben geen lezingen bijgewoond en bezitten ook geen kasteel of zo. Eerder waren we op een dak in Grave trouwens wel twee ridders tegengekomen..........…..

Over de onvolprezen Veluwe naar onze buitenplaats teruggekeerd.

Foto's

 Terug naar startpagina.