Harderwijk 19 mei 2020

Tanken bij Jumbo.

Van lamlendigheid op de fiets gesprongen, wind of geen wind. Eerst richting Zeewolde langs de groene kathedraal via de noordzijde van de Hoge Vaart tot aan de afsluitbare waterdeuren voorbij Zeewolde. Mooi fietspad!

Op de Knardijk beland en langs het Wolderwijd naar Harderwijk. Langs het gemeentehuis naar een Jumbo buiten het centrum om bij te tanken.

Mijn eigen fier ijzeren ros rust even uit.

Even later in Drielanden terecht gekomen en een tijdje gezocht naar de weg richting Ermelo. Ging moeizaam, kwam in nieuwbouwwijken zonder bordjes en kreeg ook last van de tegenwind vanaf Harderwijk.

Langs 's Heeren Loo en na een paar verkeerde afslagen via het grondgebied van Putten bij strand Nulde gekomen. Langs het water over een mooi fietspad, waar racefietsen te gast zijn, de brug over bij Nijkerk, een stukje langs de provinciale weg gereden en een fietspad tussen twee boerderijen ontdekt. Vandaar was het nog een heel eind tegen de wind naar de A27 en de Waterlandseweg.

Gezien dat het bedrijventerrein Stichtse kant aan het groeien is. De ene doos na de andere schiet uit de grond. Het mooie van het gebied is er nu wel af, het kikkergekwaak zal spoedig verstommen. En natuurlijk mag je er geen radiografisch bestuurbare vliegtuigjes meer oplaten of crossen met een motorfiets. Allemaal onder het mom van corona en de noodverordening. Triest vind ik, juist daar had niemand van dit soort hobby's last. Het veldje met trimapparaten in mijn buurt is trouwens ook nog steeds omgeven door een groot hek. Maar goed. Geef me de moed om dingen te veranderen, het inzicht om in te zien wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om onderscheid tussen die twee te maken.

Ruim 85 km en ik voelde me onderweg allengs prettiger in mijn vel zitten.