Hindeloopen 6 juli 2021

Hindeloopen

Pas 's morgens op het idee gekomen hier eens te gaan kijken. Het boottochtje sprak me aan. Zou me een soort vakantiegevoel opleveren. En Stavoren kon ik overslaan. Had dat ooit al bekeken.

Vroeg bij Parkwijk, waar het poortje niet open wilde. Dankzij een behulpzame NS'er toch binnengeraakt. Gelukkig op tijd bemerkt dat de trein naar Amsterdam c.s. vandaag vanaf het tegenoverliggende spoor vertrok.

In Enkhuizen een tijdje rondgedwaald door nog stille straatjes en grachtjes. Dan naar de boot, die om 8.45 uur vertrok. Prettige overtocht met een flinke wind, die het schip deed deinen.

In Stavoren stonden de haringkraam en het vrouwtje nog overeind. In het treintje twee haltes verder.

Het station van Hindeloopen ligt een eindje van het dorp, midden in de weilanden. De gebouwde omgekeerde boerderij gezien en gaan wandelen.

Hindeloopen blijkt een prachtig plaatsje te zijn. Leuke straatjes en een mooi uitzicht op het IJsselmeer. Het schilderwerk bekeken en bijna gezwicht voor de aankoop van Friese dumkes en een nieuw jack.

Het dorpje weer uit en gaan zitten op een bankje met uitzicht op weilanden. De wind begon aan te trekken. Toen terug naar het station.

Bij Workum werd niet verder gereden. Oorzaak een defecte (draai-)brug. Een monteur zou op weg zijn. In totaal twee uur vastgezeten op het station. Gelukkig kunnen praten met leuke medereizigers en het treinpersoneel. Van de bestuurder mocht ik zijn werkplek bekijken..

Om half drie ging de trein weer rijden en wat doezelig in Leeuwarden beland. Toen nog terug. Ik wist inmiddels dat in Zwolle vervangend busvervoer was i.v.m. werkzaamheden bij het station.

In Kampen Zuid weer de trein in. Had ik nu wel of niet ingecheckt? Bleek wel zo te zijn. Blijft verwarrend, dat steeds in- en uitchecken, zeker als het om verschillende vervoerders gaat. In Almere een stukje de bus genomen. Bewust te vroeg uitgestapt. Vermoeid mijn huisje bereikt. Bijzondere dag geweest.

Foto's

of 3