La Batte 26 augustus 2018

Scandaleux!

Had er over gehoord. Een grote warenmarkt langs de Maas in Luik op zondag, dus erheen op de laatste dag van mijn Kruidvatkaartje. Een eind lopen langs de rivier. Il faut Passer deux ponts, zei een dame me desgevraagd. Het bleken er drie te zijn. In het water dreef een boot met muzikanten. Het klonk wat Italiaans zoals in films van Fellini of zo, die blaasmuziek. Maar paste ook in mijn tijdelijke vakantiegevoel. Na een klein half uur het begin van de markt bereikt. Die bleek niet zo veel te verschillen van de Albert Cuyp of de Dappermarkt. Enige verschil maakten de kramen met levend gevogelte. Zag een kip voor een tientje, maar niet gekocht. Al dat gekakel. Wel veel kramen over ongeveer 2 km, naar ik las. Zou best kunnen kloppen. Wat was het een slecht weer trouwens. Vreselijke stortbuien en koud. Nee dus, prachtig met de zon en een blauwe lucht met wolken. We worden verwend deze zomer.

De markt gelaten voor wat hij was en het centrum ingedoken. De Rue Féronstrée ken ik wel en hoef ik niet meer in, maar de Place St. Lambert blijft aardig met het bisschoppelijk paleis. Zag de bordjes naar de trappen van de Montagne de Bueren. Ooit gelopen die trappen. Prachtig uitzicht daar boven, maar slopend voor heupen. Lekker beneden gebleven en op goed geluk (hoewel geluk?) weer naar het station, dat mooi blijft. Onderweg bij een kleine bakkerij twee Miches (klein rond wit brood) gekocht en een speculooskoek. Je moet toch eten. Het is trouwens geen speculaas.

Ik blijf een eenvoudig mens. Dus Aldi en Pizzahut. Een filiaal van het eerste sloot vandaag en het tweede is failliet. En dat in mijn woonplaats. Zo gaat dat.


Foto's