Limburg en meer 23 september 2017

Eén van de Maria's.

Een ov kaartje voor trein en bus. Op naar Limburg, deels in de ochtendnevel. Mooie gelegenheid ook om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van A'veen.

Rondgewandeld in Maastricht, waar net Hudson's Bay werd geopend. De winkel oogt van binnen als een kruising tussen VenD en de Bijenkorf. Benieuwd of dit concept het wel redt. De beroemde wielrenner wordt nog steeds geëerd, hoewel hij tegenwoordig in België woont, zo las ik ooit.

Met de bus vanuit het centrum naar het station en verder met de Limburgliner tot Gulpen. Toch maar een staatslot gekocht als mogelijke financiële reddingsboei.

De bus naar Valkenburg genomen en daar onvermijdelijk een uurtje vertoefd. Inmiddels was het prachtig weer geworden. Foto's van twee Maria's gemaakt en eindelijk een fatsoenlijke broekriem op de kop getikt.

Naar Brunssum gereden, mooie rit, en daar een een half uur gewacht op een bus die niet kwam. Met een andere verder naar Sittard en vandaar de trein naar het noorden.

We bedachten om voor de verandering eens in Den Bosch uit te stappen. Daar was het heel gezellig met borrelende mensen in smalle straatjes. Wat gegeten aan de Bossche Parade bij Café Hart van Brabant. Niet verkeerd! De plaatjes spreken voor zich. In de wc hing een poster met de aankondiging van een Bierfest. “Am Deutsch” stond er, moet toch “Auf Deutsch” zijn, dacht ik die altijd oog voor detail pleegt te hebben.

Daarna weg uit de stad van de bollen en naar Amsterdam Amstel, mooi verlichte toren daar. Nog even over de kermis in onze woonplaats gelopen en het slotakkoord van het 25-jarig wijkfeest gehoord. De benen hielden het vol.

Leuke dag toch?!

Foto'sTerug naar Reizen