Luik 9 november 2021

Gezicht over de Dérivation de la Meuse

Begonnen met een cursus Frans op internet. Bevalt goed. Gemerkt dat ik simpele dingen ben vergeten. Mijn Frans was trouwens nooit zo best. Maar dat terzijde. Was een tijd niet in Liège geweest. Voorspeld prachtig weer bracht me er toe te gaan. Wel vroeg anders heb je niets aan je dag.

Dus om iets van half elf al in Luik. Het station blijft prachtig.

Gaan wandelen naar de Maas om over de fiets-/wandelbrug naar de andere kant van het water te gaan. Het park doorgelopen op weg naar mijn doel. Stel je voor dat een mens ergens heengaat zonder doel!

Het was het pand van Hobby2000. Echt heel veel mooie dingen daar. Miniatuurauto's en bouwdozen en treinen en … Alles stond in een grote hal opgepropt. En op de eerste etage grote modelracebanen. Gekeken en ietwat verbijsterd gedwaald in dat paradijs. Toch hoefde ik niets te hebben, Nou ja, misschien die mooie Renault 16 of 12 die daar voor 43,95 euro te koop was.

Het pand verlaten en het water overgestoken naar Outremeuse op weg naar het openbaar transport museum. Leuk! Niet zo groot maar veel oude bussen, rijtuigen en trams. En een behulpzame receptioniste, die dapper Nederlands sprak.

Dan door naar het centrum. Staat grotendeels in het teken van de aanleg van een trambaan. De tram komt eind 2022 terug na jaren weg te zijn geweest.

Een stuk stokbrood gekocht (un quart de baguette met belegen Goudse kaas) maar ik werd niet verstaan. Ik weet dat ik vaak binnensmonds praat, maar ik deed echt mijn best deze keer. Geeft te denken.

Fijn kauwend verder gewandeld en langs de resten van de foire octobre gekomen. Een dure Carrefour met een irritante zelfscan gevisiteerd en in het mooie station het treintje naar Maastricht opgezocht. Dat kwam met vertraging aan op een ander spoor. Iedereen liep daar naar toe, behalve ik die de mededeling uit de galmende luidsprekers niet had verstaan ….. Maar ik ben genoeg schaap om de kudde te volgen. En dat is vaak het beste. Eenzame eenzelvige schapen komen niet ver is mijn ervaring.

De reis naar A. uitgezeten, wel met vertraging vanaf Amsterdam. Maar leuke dag voor relatief weinig geld (5,60 euro heen en weer naar deze stad). Beetje vakantiegevoel gehad.

Foto's

of 2