Maastricht 15 juni 2022

Amsterdam CS rond 7 uur in de ochtend.

Zo maar in de trein gestapt. In gedachte bestemming Aken en vandaar met een negen euro kaartje een eind verder of terug door Duitsland. Kostte me veel moeite om op spoor te gaan. Maar na de zoveelste slapeloze nacht, toch bij het zoveelste ontwaken om half zes moe opgesprongen en de reis aanvaard.

Te voet naar Parkwijk en dan naar Amsterdam CS. Een niet bijster goed boek op mijn e-reader geprobeerd verder te lezen om de bekende plaatsen Utrecht, Den Bosch, Eindhoven, Weert, Roermond en Sittard bij bewustzijn te kunnen passeren. Het hielp wel wat, maar niet genoeg. Dus half slapend en met een zwaar of was het juist een licht hoofd, Heerlen bereikt. De trein naar Aken was defect.

Dan maar naar Maastricht. Geen zin om in Valkenburg uit te stappen. Ken het daar wel.

In Maastricht een andere, zuidelijker brug naar de overkant van de Maas genomen. De stadsomwalling gevolgd en met prachtig weer langs de mooie zittende beer en even verderop de kuil met het bekende meisje met de dode giraffe, gekomen.

Verder gelopen door oude straatjes in de wetenschap dat rivierwater altijd beneden stroomt en dus ook de Maas met de op de terugweg te passeren Sint Servaasbrug. Het Vrijthof nog eens gezien. De Stokstraat niet tegengekomen, terwijl juist daar zo veel verhalen over gaan. Over arme mensen in bouwvallige huizen die weg moesten wegens het oprukkend grootkapitaal.

Het station bereikt en opmerkelijk vroeg terug gereisd. De SPAR koffie, het broodje en een gevonden Brabants Dagblad kwamen van pas. In Amsterdam overgestapt en nog gemijmerd over het met een pont even naar de overkant van het IJ te gaan. Niet gedaan. Waarom zou ik ook? Het was klaar voor vandaag.

Foto's

of 2