Makkum 17 juli 2021

Tussen Makkum en het gelijknamige Beach Resort.

Het bezoek aan Hindeloopen had me een goed gevoel gegeven. Mooi, lekker fri(e)s en zomers was het daar. Toen mijn oog viel op een beschrijving van een wandeling in Makkum, moest ik ook daar heen. Niet met het OV dit keer, maar met de hybride. Kon ik ook een medereiziger meenemen. Bij de keuze van het reisdoel speelde trouwens ook de wateroverlast in andere delen van Nederland een rol.

In Makkum viel de verwachte toeristische drukte alleszins mee. In een winkel ontdekte ik eenzelfde jack als in Hindeloopen, maar een tientje voordeliger. Kijk, daar ga ik dan voor. Het voordeel werd overigens gelijk weer teniet gedaan door de daaropvolgende consumptie van koffie met taart, geserveerd op leuk versierde bordjes. De horeca redt zich wel na alle c.-ellende.

Aardig plaatsje, dat Makkum. Geen spoor van het beroemde aardewerk gezien, maar misschien niet goed gekeken.

Veel water en mooie oude stads aandoende huizen. De sluis bood vertier voor de wachtenden.

De wandeling voerde door het plaatsje en ook naar het zuidelijk gelegen Piaam, waar een vogelkijkhut zou zijn. Die hebben we niet bereikt over de groene dijkpaden, waar schapen graasden. Wel halverwege tussen Makkum en Piaam een bankje met een mooi uitzicht over het watergebied.

Op de terugweg het Beach Resort Makkum aangedaan. Groter dan gedacht. Mooi strand, horeca, winkeltjes en aardige optrekjes te huur. In de verte was de Afsluitdijk te zien.

Terug in Makkum werd het jack opgehaald en stapten beide reizigers weer in het voertuig, dat hen veilig terug naar Flevoland bracht.


Foto's

of 2