Mechelen 12 mei 2022

Typisch Mechelen met de kathedraaltoren fier boven alles uitstekend.

Een enkeltje Mechelen kost 25 euro. Maar met een trucje door het dichterbij gelegen station van St. Katalijne Waver te kiezen, waar ik via Mechelen heen moest reizen, was ik maar 20 euro kwijt. De 'winst' gebruikt om terug eerste klas te reizen en dat beviel heel goed.

De gedachte om het speelgoedmuseum te bezoeken, laten varen. Te mooi weer om binnen te blijven. In plaats daarvan een wandeling gemaakt, die voor een groot deel buiten de stad was. Globaal betekende dat onder de E19 door en dan rond de Eleghemvijver, ooit ontstaan door de behoefte aan zand voor de aanleg van de autoweg. Het Hombeeks plateau heet het gebied. Gekozen voor de lange wandelvariant van 13 kilometer.

Vanaf het grotendeels gesloopte station door het Vrijbroekpark, een verademing na de drukke bouwactiviteiten in Mechelen. Aan de andere kant van de autoweg prettig gelopen deels over onverharde paden tussen de velden en hier en daar wat bos. De rivier de Zenne van dichtbij gezien, meanderend door het landschap.

Terug in Mechelen nog een rondje door het centrum gewandeld. De kathedraal van Sint Rombout blijft indrukwekkend. Er vanaf gezien de toren te beklimmen. Door een paar winkelstraten terug naar het station en de Panos broodjeszaak gevisiteerd.

Natuurlijk moest ik de trein uit in Antwerpen om daar nog even rond te kijken. Zo vaak kom ik daar nu ook weer niet. Een alternatieve route bedacht via het Sint Jansplein naar het Museum Aan de Stroom. Terug door diverse straten van het centrum om onvermijdelijk toch weer op de Meir te geraken. Een mooi brood gekocht voor thuis en tevreden teruggetreind.

Verbaasd dat ik nog zo veel kan lopen. Zo'n 22 kilometer vandaag.

Foto's

of 3