Herinnerde me de Posbank met het mooie uitzicht. Ooit daar gewandeld, meen naar Dieren. Vandaag een fietstocht van de ANWB. Begonnen in Rheden. Gelijk maar het zwaarste deel van de route omhoog naar de Posbank. Eerst over een vervelend pad met los grind, daarna over asfalt vrij steil omhoog. Een bordje waarschuwde de fietser. En inderdaad, op het eind enige meters gelopen in plaats van gefietst.

Boven rond gekeken, mooi uitzicht weer, helaas niet echt zonnig. Snel ging het naar beneden met een paar gemene bochten. Het bos ging over in weiland en maisvelden. Doesburg doorgereden en langs Laag- en Hoog Keppel naar Hummelo. Daar zou een standbeeld te zien zijn van Normaal. Niet gaan kijken, heb vaak genoeg foto's van dat gezelschap gezien. Via de Kruisberg, een voormalige gevangenis, in Doetinchem beland. Had toen het gevoel echt ver van huis te zijn. Nou ja, in de Achterhoek dan. Daar word je ter plaatse overal op geattendeerd.

Lange fietspaden langs de Oude IJssel volgden. Kasteel Keppel zien liggen. Het traject tussen knooppunt 29 en 37 leek eindeloos. Gelukkig was er weinig tegenwind. De beschreven vistrap gemist, helaas.

Via Giesbeek weer naar Rheden. Daarvoor moest echter eerst met een pontje de IJssel worden overgevaren.

De terugreis was een beetje spannend. Benzine raakte op. Via Nijkerk in plaats van Amersfoort gereden en tijdig de pomp in A. bereikt. Tja.

Mooie fietstocht van ca. 60 km.


Foto's