Schitterend weer (weer)! Met bus 330 naar de halte Stammerkamp en gelopen naar halte Vinkenbuurt. De 376 naar Purmerend genomen en blij verrast door wat ik daar zag. Toegegeven, de buitenwijken zijn niet heel bijzonder. Maar het binnenstadje heeft wel wat. Heel veel horeca trouwens (dat hoort denk ik bij de nuchtere Noord-Hollanders, moet er eens heen als er kermis is …....) op het Koe- of was het Kaasplein. Duidelijk merkbaar is de invloed van de kale vlakke groene weiden rondom de plaats met veel melkvee.

In wat ik aanneem vroeger het stadhuis was, zetelt nu het Purmerends museum. Mooi gebouw! Ook het moderne maar leuke overdekte winkelcentrum Eggert bekeken. In de So Low versteld gestaan van wat daar allemaal te koop is. Nog even overwogen een slinger met 65 jaar te kopen. Was trouwens ook verkrijgbaar in de vorm van een rol afzetband.

Toen voor het eerst van mijn leven een Subway binnengegaan. De Sub of the day genuttigd. Vegetarisch op woensdag en desgewenst met diverse groenten en sausjes. Niet verkeerd, zij het dat het brood wel wat te lijden heeft van wat naar ik aannam de opwarming in een magnetron was.

Een paar leuke straatjes doorgelopen en toen kon ik Purmerend weer noteren in mijn verzameling van bezochte stadjes. De bus teruggenomen naar Amsterdam IJtunnel. Zag het scheepvaartmuseum aan de overzijde. Verder gewandeld onder meer langs de achterzijde van Artis naar de Hugo de Vrieslaan waar bus 327 al kwam aangereden. De rest moge bekend zijn.

Foto's

of 2