Het moet niet gekker worden. Na iets meer dan een week weer een museum bezocht. Met dank aan KPN!

Het Rijksmuseum in Amsterdam bekeken. Ik zal nooit een kunstkenner/liefhebber worden, maar ik was onder de indruk van de omvang en diversiteit van de collecties. Niet alleen schilderijen, maar ook beelden, wapens, porselein, meubels en zelfs een vliegtuig op de derde etage. En ik dacht bij het Rijksmuseum 'alleen' maar aan de Nachtwacht. Die was er ook, veilig achter glas en voortdurend verzekerd van veel belangstelling.

Aardig was ook dat veel tekst verwees naar de geschiedenis van ons land om te duiden wat de invloed hiervan was op de kunstenaar en zijn werk. Kunstenaressen ben ik overigens niet tegen gekomen.

Er was zo veel te zien, dat na twee uur stevig doorstappen (ik sta geen kwartier stil voor een kunstwerk, zoals sommigen wel kunnen), mijn hoofd moe was van de vele indrukken. Ook mijn voeten verlangden naar een pauze. Dat laatste kwam ook door de wandeling heen en terug naar station Amstel.

Dankbaar voor de mogelijkheid het gebouw en inventaris een keer te bekijken en tevreden over wat ik had gezien, stond ik na ruim twee uur weer buiten in de zon.

Foto'sof 2