Rotterdam en Delft 15 maart 2015Het boekenweekgeschenk is ook een treinkaartje. En we moesten nog naar Delft binnenkort. Dus op pad (of liever: op spoor). Eerst naar Schiphol en vandaar met de intercity direct (rechts, vroeger de Fyra) naar Rotterdam. Links de Beneluxexpress naar België.Op de meest linkerfoto het gele stuurstandrijtuig en de locomotief. De locomotief hoort eigenlijk achter de trein, maar het stuurstandrijtuig moet nog worden omgebouwd.Onder de vertrekkende Beneluxexpress. Ik heb overigens helemaal niets met treinen als u dat soms mocht denken.Buiten het station viel mijn oog op dit kunstwerk links. Een hoog abstractieniveau. Let op de fijne penseelstreken die grassprieten schijnen te verbeelden.Even doorlopend de koopgoot bereikt. Helaas een wat bewolkte dag, maar blijft mooi. Zo veel te zien.


En natuurlijk ook in de Markthal geweest. Blijft ook leuk. Boven en hiernaast kun je goed zien hoe hoog hij is en hoe fraai beschilderd aan de binnenzijde.


En natuurlijk wordt er ook taart verkocht! Gelukkig zijn we daar niet bevattelijk voor.

Zo midden in het centrum van de stad een schoolgebouw met bovenop het schoolplein. Blijft bijzonder.

Rechts weer terug in het station. Voor de nieuwe treinen konden verschillende stoelen worden uitgeprobeerd. En dan maar stemmen op die welke het beste zit.

We hebben Rotterdam niet met lege handen verlaten (linksboven). En toen naar het nieuwe station van Delft. Prachtig die hal. Wel kleiner dan verwacht, maar ja er zijn slechts twee sporen. Maar wel ondergronds nu.

Een liefhebber (van wat eigenlijk) fotografeert de puinhopen. Het moet ooit weer mooi worden. De oude situatie had ook wel wat. Helaas niet tijdig met foto's vastgelegd. Gelukkig zijn er legio anderen die dit al gedaan hebben.

Even tekstloos......................

Links dus een stukje van het buiten gebruik gestelde bovengrondse spoor. De dikke kerktoren is prominent aanwezig.En na een bezoek aan jarigen weer terug naar Flevoland. Rechtstreeks dit keer.Terug naar Reizen