Sluis 28 augustus 2017

Meneer Van Dalen wacht nog steeds op antwoord............... ..........

Er was herrie naast me voorspeld. Gelukkig nog een treinkaartje, dat trouwens toch deze week moest worden gebruikt.

Het blijft al merkbaar langer donker, blijkens de eerste foto genomen om 6.15 uur in Almere.

Treinen zorgen soms voor spanning. De trein naar Den Haag cs bijvoorbeeld had 5 minuten vertraging en de overstaptijd in Leiden voor de aansluiting naar Vlissingen bedroeg 2 minuten. Maar het ging goed.

Bij Roosendaal is altijd wat te zien. De twee ingepakte voormalige Beneluxtreinstellen bijvoorbeeld en het panoramarijtuig.

De reis naar Vlissingen is lang. De trein stopt vaak bij kleine nietszeggende dorpjes. Hoewel? Krabbendijke, ja van Marijke uit ...., en Arnemuiden (van de klok van) en Rilland-Bath. De reiziger verveelde zich niet. Dromerig staarde hij uit het raam. Het leven scheen hem goed toe. De rust van het landschap met fruitbomen was op hem neergedaald.

In Vlissingen een arrangementskaartje gekocht voor shoppen in Sluis. Nu heb ik niet zo veel met winkelen, maar de bootreis over de Westerschelde en de bustocht kostten dan minder.

De lijndienst van Breskens naar Sluis wordt verzorgd door Connexxion en De Lijn. Het reisje duurt ongeveer een uur. In Oostburg huilde een watertoren.

Ik stapte uit bij de grens en bevond me een ogenblik op Belgisch grondgebied, ook te zien aan de elektriciteitsmasten. Naar het noorden gelopen en alras in Sluis beland.

Sluis is voor Zeeuws-Vlaanderen wat Valkenburg voor Zuid-Limburg is. Toeristisch druk met veel winkeltjes en terrasjes voor de komende en gaande man/vrouw. Het heeft een versterkte toren (Belfort) en stadswallen. Van vroeger tijden resteren nog enkele sexshops en natuurlijk de gedachte aan meneer Van Dalen.

Het stadje doorkruist en een stukje over de wallen gelopen. Wonderlijk genoeg geen bakker tegengekomen. Granola's gekocht bij de Hema. Dat zijn havermout/cranberryrepen, je moet toch wat. Bleken overigens veel suiker te bevatten, dus minder gezond dan gedacht. Mijn waterflesje kwam me weer van pas.

Terug in Vlissingen gaan wandelen, zo goed en zo kwaad als dat ging met mijn nog steeds geblesseerde been. Ontdekte dat je ook via de sluizen naar het centrum kon. De Gevangentoren gepasseerd en op de Boulevard terecht gekomen. Me verbaasd over de omvang van het strand en de in mijn ogen Belgisch aandoende bebouwing.

Wilde eigenlijk naar Souburg wandelen, maar mijn ingebouwde Tomtom liet me in de steek, dus weer op Vlissingen centraal beland, van waaruit 2 x per uur treinen naar de randstad vertrekken.

Een wisselstoring bij Lage Zwaluwe, zo werd er in Roosendaal omgeroepen. Iedereen moest de trein verlaten. Er was even sprake van chaos. Mijn eigen plan getrokken en een sprinter naar Dordrecht gevonden. Een mooie oude, waarvan de ramen nog nostalgisch open konden en met toiletten aan boord.

Via Leiden en Schiphol in drukke treinen om ca. 19.30 uur weer thuis, waar het heerlijk stil was.

Foto'sTerug naar Reizen