Spoorwegmuseum 1 oktober 2018

Je kon zelf je lokomotief ontwerpen. Wat wil je als groot kind nog meer?

Een buitenkansje! Met andere bejaarden naar Utrecht om het spoorwegmuseum te bezoeken. Ik was onder de indruk van wat ik er zag. Niet alleen treintjes, maar ook presentaties die me ontzag inboezemden voor wat betreft de technische perfectie. Het mooiste vond ik de vuurproef. Onderdeel hiervan was een virtuele rit voorin een locomotief. Compleet met schokken en bijpassende geluiden. Heel realistisch!

Ja, altijd weer leuk om daar rond te lopen. Het is maar net wat je hobby is. Het gevaarlijkste van de dag waren de broodjes kroket. Die werden volop gratis aangeboden. Daar gingen mijn principes!

De workshops over belangrijke maatschappelijke thema's overgeslagen. Er was zoveel moois te zien. De verleidingen van de trein wonnen het van mijn maatschappelijke betrokkenheid.

Maar ik blijf vakbonden belangrijk vinden. Ook stokers en machinisten hebben in georganiseerd verband hun steentje bijgedragen om maatschappelijke misstanden tegen te gaan. Te vaak is gebleken dat een werknemer in zijn of haar eentje weinig of niets kan doen tegen onrecht. Niet iedereen heeft het in zich om ondernemer te worden en daarmee voor zichzelf te zorgen.

Onderstaand alleen maar plaatjes van spoordingen. Niet meer instappen als het fluitsignaal heeft geklonken. U bent gewaarschuwd!


Foto's