Terborg 11 t/m 13 september 2020

Pompoenentijd!

Op zoek naar een weekendje weg samen. De eerste keer dit jaar. Kwam allemaal door die c. Na enig zoeken besloten naar Terborg te gaan, een plaatsje in de Achterhoek, niet ver van de Duitse grens. Keuze hiervoor werd ook bepaald omdat het hotel 'wel wat leek'.

Zoals altijd geprobeerd het maximale te halen uit een weekeinde weg. Dus 's morgens niet te laat op weg naar Duitsland. Bocholt om precies te zijn en ik was vergeten dat we daar al een keer geweest waren. Niet erg, we komen er niet elke week. Uiteraard gestuit op een modeltreinzaak. Ach.

In Duitsland is er een mondkapjesplicht in elke winkel. Even taart met koffie genomen, wat rondgelopen en daarna terug naar onze Heimat. 's Heerenbergh moest hoognodig worden bekeken. En de moeite waard. Achteraf herinnerde me ik dat ik ooit Gouden Handen aldaar had bezocht. Maar nu was het voornaamste doel het kasteel Bergh, dat vlak bij het centrum ligt. Prachtig! Op de binnenplaats geweest en rondom gelopen. Het was ook schitterend weer.

Dan naar Terborg. Hotel De Groene Kater midden in het dorp. Royaal parkeren en supermarkten in de buurt daar houden wij van. Kunnen terugkijken op een prima verblijf in dat mandje. En van de c. merkten we niet zo veel. Werd ontspannen mee omgegaan. Tafeltjes op ruime afstand van elkaar en vooraf reserveren van een tijdslot, dat was alles.

De volgende dag naar Münster. Ook niet zo lang geleden al geweest bij de kerstmarkt. Weer gemerkt dat sommige Duitsers idioot hard rijden op de Autobahn. Münster weer op een andere manier leren kennen.

Op de terugweg pompoenen gekocht en Winterswijk aangedaan. Een amateurschilderkunstexpositie bezocht en onder de indruk van de uitgebreide warenmarkt en het grote winkelbestand. Inderdaad, een centrumgemeente.

Zondag na weer een uitgebreid te royaal ontbijt afgezakt naar Doesburg. Prachtig stadje. Mosterdmuseum bleek gesloten, maar of we het bezocht zouden hebben als het geopend was? Via Apeldoorn terug. Wilden de ellende van de afgesloten A12 met omrijden op de heenweg niet nogmaals meemaken.


Heerlijk om er weer eens 'verzorgd' uit te zijn. 564 autokilometers.

Foto's