Texel 15 mei 2022

Heen en weer.

Naar een optreden van een koor. Maar natuurlijk gebruik gemaakt van de mogelijkheid om als ik daar toch was nog een keer op het eiland rond te kijken. De treinreis verliep wat ongewoon. Na Alkmaar kondigde de conducteur aan dat de trein niet verder dan Schagen reed. Oorzaak een suïcidegeval. De bus bleek geen alternatief, want Schagen is op zondag busloos. Al wachtend in gesprek geraakt met een iemand die wilde dieren beschermde in Kenia. Leerzaam! Met slechts een half uur vertraging in Den Helder gekomen en snellopend naar de boot.

Aan boord bleek het jack toch nodig, net zoals later het hoedje tegen de zon.

Op Texel de bus naar De Koog genomen. Ik werd daar niet vrolijk. Een wat waterig zonnetje en te veel winkeltjes en stalletjes met prulletjes. Voor één bolletje ijs moest 2,5 euro worden afgetikt. Gelukkig ook een Jumbo. Wat rondgedwaald en via de Badweg een blik op het strand geworpen en gauw de wandeling naar Den Burg gestart.

Heel eind langs de Pontweg gelopen. Geen bankje te bekennen. Op het eind nog even een zijweg ingeslagen. Dat liep een stuk prettiger. Gaan zitten op twee op elkaar gestapelde voerbakken voor schapen en mijn inmiddels bijna traditionele maaltijdsalade verorberd.

Den Burg ingestommeld en spoedig het parkje gevonden waar tussen het groen het koorgezang al klonk. Niet mijn muziek, maar ach, gun anderen graag het genoegen van het samen actief zijn. Wat foto's gemaakt die hier niet vertoond worden en verder gewandeld naar de boot.

In het zicht van de haven toch maar in de bus gestapt om de boot niet te missen. Een bijkans eindeloze treinrit volgde.

Texel is leuk, maar hoef er dit jaar niet meer heen.

Foto's

of 2