Texel 8 mei 2018

Groetjes, gr..........

Prachtig weer al een paar dagen. En dat betekent voor mij er op uit. Gisteren gefietst over de Knardijk naar Harderwijk en terug via Nijkerk en Almere Haven.

Ook vandaag weer trappen. Vertrokken per trein om 6.02 uur uit Almere. Grote 'stomer' gezien in het het IJ achter Amsterdam CS. Van het Noord-Hollandse landschap gaat iets rustgevends uit. Groen en uitgestrekt. Het reisfeest of liever vakantiegevoel kreeg een vervolg op de prachtige veerboot.

Globaal via de westkust van Texel langs min of meer bekende paadjes en plekjes. Uiteraard Ecomare en De Koog, alwaar de uitgebreide lunch werd gebruikt om het wat plechtig uit te drukken. Dan langs de Sluftervallei, blijft mooi daar. In de verte doemde al de vuurtoren in het noordelijkste puntje van het eiland op, van waaruit Vlieland te zien is.

Het fietsen ging goed ondanks de vermoeienissen van de tocht van gisteren. Voor het eerst een damesrijwiel gehuurd om de heupen te ontzien bij het op- en afstappen. Even wennen, maar prettig, zo ondervond de inmiddels bijna bejaarde reiziger.

Op de terugweg een momentje op het vliegveld gekeken. Heerlijk toegankelijk en ontspannen sfeer daar. De sportvliegtuigjes vlogen af en en aan. Paragliders landen achter elkaar op dezelfde plek. Pas in de laatste meters vermindert de valsnelheid. Knap vind ik dat.

Dan via Oudeschild naar Den Burg. Het voornemen langdurig plaats te nemen op het terras van de brouwerij laten varen. De bediening was te slecht helaas.

Door naar Den Burg om weer bij 't Horntje uit te komen. Uit een merkwaardig soort balorigheid op de boot de meest truttige ansichtkaart gekocht die ik kon vinden. “Groetjes” staat er op.

Aan de overkant ditmaal gekozen voor de bus naar het station in plaats van te lopen. Mooie dag geweest, maar om nu een week daar te bivakkeren? Nee, hooguit drie dagen lijkt me genoeg.


Foto's