Volendam-Edam 28 september 2021

Alleen de klompen ontbreken .....

Wilde ergens heen, maar wist niet waarheen. Het nieuws van eergisteren bracht uitkomst. Staatssecretaris Monica kon in Volendam op De Dijk niet uitleggen hoe het Coronabeleid in elkaar stak en werd ontslagen. Op naar Volendam dus om te helpen. Wilde dat al eerder. Net even te ver om zo maar heen te fietsen.

Dus de bus genomen en na 2 keer overstappen op de Hugo de Vrieslaan in Amsterdam beland. In Almere overigens triest geworden van de vernielingen bij de bushalte. Gaan lopen en ik denk via Kattenburg naar het C.S. Viel me onderweg op hoeveel bussen naar het station Muiderpoort gingen. Maar ja, daar moest ik niet zijn. Op C.S. bus 316 naar Volendam uitgekozen.

Vlak Hollands landschap na de IJtunnel.

In Volendam kun je niet verdwalen als je in het centrum blijft. Heen en weer over de dijk gelopen zonder Monica. Ik dacht, dan vermijd ik lastige vragen. Jammer dat eenmaal thuis gekomen, me pas opviel dat de lens van mijn trouwe Kameraatje vies was, waardoor de foto's in het midden wazig waren. Hopelijk helpt de opfrisbeurt met een doekje alcohol, dat is overal goed voor, toch?

Weinig foto's dus maar het gaat om de impressie besloot ik. Wat houd je over van zo'n dagje weg? Volendam C. bekeken en Hotel Spaander en de boot naar Marken voorbij gelopen. Gaan wandelen naar Edam en dan over de dijk. Wel een kilometer verder dan ….

Om daar te komen eerst door wat langdradige bedrijfsterreinen. In een kringloopwinkel geweest. Twee bekende glazen gescoord. Er moet heel wat gebroken worden eer ik daarvan weer nodig heb. Toch zijn ze al bijna 60 jaar oud. Geen leuke mensen daar in die kringloop. Had het idee dat ze allemaal moesten zonder plezier, ook de buitenlander (vluchteling?).

Eindelijk de dijk bereikt en het het Markermeer van de andere kant gezien. Zag Amsterdam en het WTC van Almere, de toren van Lelystad en Hoorn in het noorden.

Er wordt flink gebouwd langs de dijk tussen Volendam en Edam. Braaf de raad van een op een bankje zittende insider opgevolgd en het sluisje bij Edam (Zeesluis) over gegaan om in dat gelijknamige plaatsje te komen. Een horde toeristen werd over een brug langs de kaasroutes geleid. Een paar grachtjes gezien en eigenlijk automatisch het busstation bereikt. Lijn 314 naar A'dam zonder tussenstop in Volendam.

Via C.S. met de trein naar A. centrum. Op dat ongezellige lawaaiige station overgestapt voor Parkwijk. De Deen vrachtwagen kwam langs aan de overzijde van de Hoge Vaart. Dat is lekker thuiskomen.

Foto's