Woudenberg 31 maart 2021

Welke idioten willen hier toch op schieten?

Wat een prachtig weer en wat een mooie wandeling! Ik moest er wel een stukje voor autorijden. Maar een kleine 3 kwartier is te doen. Ik vond de route via de ANWB. 14 km, dus ongeveer 3 uur wandelen.

In Woudenberg een gratis parkeerplek in het weinig spectaculaire centrum gevonden, heerlijk dicht ook bij een broertje van mijn in Almere uitgebrande supermarkt. Van het Kulturhus door een parkje langs het raadhuis het dorp uit en al snel in een bos beland. Afwisselend vlak landschap van bos en overwegend mooi gestoffeerd weiland.

Een oudere dame op het paadje sprak me over de weelde om hier te kunnen lopen. Op zondag is dit overigens de Kalverstraat van Woudenberg, zo druk. Ik passeerde een eierautomaat (een machine dus, geen kip) en ging verder. Kwam bij het Valleikanaal, prachtig daar. Twee reeën in een veld hielden me in de gaten, maar ik kon rustig een foto maken.

Ontmoette af en toe tegenliggers. Een dame en heer vertelde ik over de reeën verderop. Bijna aan het eind van mijn wandeling werd ik door ze aangesproken. Bent u degene die ons over reeën vertelde? Enthousiast zeiden ze dat ze er ook 3 of 4 gezien hadden. Leuk toch.

In de bossen waren ook volop spechten te horen. Helaas wel buiten fotobereik.

De routebeschrijving was perfect. Nergens de mist ingegaan. In alle opzichten dus een zonnige dag!


Foto's