Zaandam - Amsterdam 6 mei 2017

De Thalys bij terugkeer in Amsterdam CS.

Zaandam was de ene wandelaar goed bevallen. De andere was nieuwsgierig geworden. Dus met een treinkaartje voor € 2,50 (kostte wel enige moeite om thuis het kaartje te bestellen en uit te printen) naar Zaandam om daar de boel nog eens te bekijken en vervolgens terug te lopen naar Amsterdam CS. De route gevonden met behulp van Viamichelin.

Zaandam was gehuld in een zonnetje. Dat maakte alles nog leuker. Werden ons bewust van de vele flats uit de jaren 60 en 70. Uit het centrum komend de Zaan overgestoken, het interieur van een kerk bekeken en rond de wijk Poelenburg gewandeld. Veel mensen oorspronkelijk afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee.

Buiten Zaandam in een niet heel aantrekkelijke omgeving terecht gekomen. De afgeschermde snelweg links en hopen aarde en de pijp van de Hemwegcentrale rechts. Onder de snelweg door in Tuindorp Oostzaan beland. De route vandaag was aanzienlijk korter dan die van donderdag. Dat kwam ook omdat de pont van NDSM naar Amsterdam CS werd genomen. Een vaartochtje over het IJ.

Veronica en de onderzeeër lagen nog steeds afgemeerd bij het vertrekpunt van de pont.

In Amsterdam stond een Thalys gereed voor vertrek naar het opstelterrein. Onze Sprinter had weer eens vertraging. Daarom de Intercity genomen, die later vertrok maar de Sprinter in Weesp passeerde. Ervaren openbaar vervoer gebruikers zijn we geworden..........

Foto's

of 2