Zandvoort 28 augustus 2016

Heel veel afwisseling vandaag. Niet alleen in het weer (van druilerig tot zonnig en alles daar tussen in), maar vooral in de omgeving. Gewandeld in de duinen bij Zandvoort, maar ook gezeten in de tram in Amsterdam.

Zin in zon in Zandvoort, dat had ik vanmorgen. Dus op naar het station en een treinkaartje gekocht, schrijf ik bijna automatisch. Maar dat werkt niet meer zo. Ingecheckt met mijn voordeelurenkaart of dalurenkaart, dat onthoud ik niet. Overgestapt in Amsterdam en Haarlem en om ongeveer 9.50 uur in Zandvoort.

Naarstig gespeurd naar loslopende herten, maar niet kunnen ontdekken, terwijl ze volgens de kranten toch tot zelfs in het centrum weten door te dringen. Een stukje over het strand gelopen met mijn ziel onder mijn arm en mijn rugzak op mijn rug. Zwembroek meegenomen, maar gelaten waar hij was. Zand was nat van een regenbui, temperatuur was al aangenaam.

Door 'het' winkelstraatje gelopen, maar geen ondernemer blij gemaakt. Had besloten te gaan lopen naar Haarlem en volgde daartoe de Haarlemmerstraat. Logisch toch?

Meende buiten Zandvoort één keer in de verte iets te zien dat op een hert leek en achteraf blijkt dat te kloppen. De foto is het bewijs.

Iets voor Bentveld bij een natuurviaduct gekomen. Dat is bedoeld om het wild van het ene gebied naar het andere te laten trekken. Ook wel nodig want de rijwegen zijn aan weerszijden afgegrendeld met hoge hekken.

De rechte weg verlaten en het duingebied ingetrokken. Slechts wielrenners en een enkele wandelaar tegengekomen. Het pad door de de duinen liep in noordoostelijke richting, zodat ik later weer langs het spoor naar Haarlem terechtkwam. Langs Kraantje lek via Overveen naar Haarlem. Een smal paadje gevonden.

Uiteindelijk onder de Randweg door en via de Brouwersgracht toevallig bij de voormalige kerk gekomen, waar nu Jopenbier wordt gemaakt en getapt. Heb het bij mijn flesje water gehouden. Langs het Begijnhof, waar niet alleen Begijnen wonen, richting station, waar bus 346 me meenam naar de Amstelveenseweg in Amsterdam. Tramlijn 16 bracht me vervolgens naar CS.

Nog even de Mediamarkt binnengestapt, maar teleurgesteld in hun aanbod. De sprinter naar Weesp en daar overgestapt richting Flevoland. Al weer de tweede keer in korte tijd dat ik over de nieuwe spoorbrug reed.

Foto's