Zeewolde 18 oktober 2021

De Deen van Zeewolde.

Wat moet je doen op weer zo'n vrije dag, nog gezond en redelijk vitaal? Wachten tot het ook winter in je leven wordt? Of tot je niet meer kunt? Nee dus. Fietsen is altijd goed. Bleek ook vandaag weer.

Opgestapt en naar Zeewolde. Niet dat ik daar iets te zoeken had. Reizen is vaak zinloos. Maar als het dan toch moest: de Deen die volgende week daar sluit. Voor niet insiders: Deen is een supermarkt die gaat verdwijnen. Had ooit de Edah daar nog meegemaakt.

Mooie tocht via De Grote trap, zag de windmolens niet malen, maar wel bewegen. De Vogelweg overgestoken en dan wat later langs de Hoge Vaart naar Zeewolde.

Even gekeken bij de Basisz. Niets gezien van belang, maar wel duur voor die rommeltroep daar. En dan naar de Deen. Winkel was al behoorlijk leeg. Toch maar wat bier met korting meegenomen. Voor alle zekerheid. Tja, je moet wat. Uiteraard maximaal 25%. korting. Dank aan de goedbetaalde parlementariërs voor deze wetgeving. Oh, en twee kaasbroodjes (twee voor één euro) en karnemelk.

Gaan zitten op een bankje aan het water en snel het nodige verorberd.

De terugweg ging via knooppunten. Dus via de Vecht over de Spiekweg naar het bos. Mooie route achter langs het Polenverblijf aan de Bosruiterweg (was daar achter in het bos nog nooit geweest) om uiteindelijk bij de Hoge vaart te komen. Langs het water terug.

Ongehoorzaam gewoon verder gefietst bij de afsluiting van het pad bij de nieuwe fietsbrug in Almere (de Groene Kathedraal). Kon er gewoon langs. De wind was zo wel heen als terug niet vervelend. Mooie tocht, wel gezweten, maar geleefd. En daar gaat het om!