Zeewolde 16 februari 2018


Een prachtige heldere dag. Dus er op uit. Naar Zeewolde. Het excuus was dat ze daar bij de Mitra Baie Dankie verkopen, een aardige Zuid-Afrikaanse wijn. De naam betekent hartelijk bedankt o.i.d.. En verder is er veel ruimte in Zeewolde. Op een of andere manier is het er voor wat betreft het gemeentelijk groenbeheer minder erg dan in Almere, hoewel ze in Zeewolde ook van ongegeneerd bomenkappen weten. En volgens mij zijn het niet allemaal essen.

De bedoeling was ook om het nieuwe fototoestel uit te proberen. Helaas bleek dit achteraf niet goed ingesteld, zodat de plaatjes wat mager zijn.
De parkeerplaats bij de Lidl zag er anders uit. Er was een nieuw blok aan woningen bijgekomen.Via De Peppel, een straat met herinneringen, door de nieuwste nieuwbouw van het dorp gelopen om uiteindelijk bij de dijk naar Harderwijk uit te komen.


90 graden naar rechts draaien.
Vandaar langs het water naar het centrum. Aan de overzijde van het Wolderwijd was de Grote Kerk van Harderwijk duidelijk te zien.

Doorgelopen langs het gemeentehuis tot waar het water weer zichtbaar werd zonder bebouwing er voor.


Jeetje” riep een winkeljuffrouw in de Deen. Bijna tegelijkertijd sloeg ze een hand voor haar mond en keek naar haar collega's. Ik, de klant, had het gehoord, maar ik ben niet zo zwaar christelijk dat ik daar geschokt door raak.


Deen verlaten met een souvenir in de vorm van Bossche bollen.Leuke wandeling van ik schat zo'n 10 kilometer. Nog geprobeerd leden van het wandelclubje mee te krijgen. Niet gelukt. Jammer.