Het bekende verhaal van een treinkaartje dat het einde van de houdbaarheidsdatum naderde. Dus op reis naar Zeeuws-Vlaanderen en als ik daar dan toch was even de grens over naar Zelzate. Per trein naar Goes en een dagdalkaart bij Connexxion gekocht. Met lijn 20 door de tunnel onder de Westerschelde naar Terneuzen en daar overgestapt op lijn 6 naar Zelzate. Klein Rusland was de eindbestemming. Een tuinwijk ooit gebouwd in het begin van de vorige eeuw om de arbeiders te huisvesten. Beetje zoals de tuinstadwijken in Amsterdam. Klein Rusland maakt een desolate, verwaarloosde indruk. Maar ook dat heeft soms charme.

Terug gelopen langs het kanaal naar de brug en even het centrum van Zelzate bekeken. Kon de weg naar het kanaal niet meer terug vinden. Knap van me! Zo groot is Zelzate niet. In een woonwijk beland en raad gevraagd. Een vriendelijke man bood aan een kaartje voor me te tekenen en vroeg ik koffie wilde. Zo belandde ik in een tuinstoel. Hoe noemt u zich, vroeg hij bij het afscheid. Ik antwoordde je m'appelle Hans.

Gewandeld van Zelzate naar Sas van Gent langs het kanaal van Gent naar Terneuzen. Sas zag er leuk uit. Een Poolse winkel verkocht lekker brood. Voor 0,98 euro was mijn lunch weer verzorgd. Met buurtbus 511 langs een omweg terug naar het busstation van Terneuzen, dat overigens nog een aardig eind van het centrum af ligt.

In Goes omdat het kon de bus naar Zierikzee genomen. Helaas geen tijd om daar even rond te wandelen, maar ik was er al eerder geweest. De Zeelandbrug oogde smal en bood een mooi uitzicht over het water.

Een lange treinreis terug en om ongeveer half zeven weer thuis.

Leuke dag met aardige gesprekken met buschauffeurs over het wel en wee van het OV. Zeeuws-Vlaanderen kent diverse grensoverschrijdende lijnen, zo ook lijn 19 van Hulst via Breda naar Antwerpen, ooit bedacht na de watersnoodramp, zo werd mij verteld. Er zijn voorts diverse schoolbussen. De toekomst van de bus in Zeeland ziet er niet goed uit. Bussen gaan niet meer door de centra van de dorpen maar komen samen in busstations buiten de woonkernen. De nieuwe aanbesteding van de concessie eind 2024 doet het ergste vrezen voor wat betreft aantal lijnen en ritten.

Foto's

of 2