Zevenaar en .....

Ik was verkocht bij het zien van deze schetsen! ..........

Een dagje met de trein. In het achterhoofd de gedachte om Emmerich te bezoeken. Sinds kort is het mogelijk om met een gewone trein (geen ICE dus) het plaatsje te bereiken vanuit Arnhem. Begonnen in Almere waar ik het niet kon laten de kleurrijke woningen op de plaats van het voormalige museum De Paviljoens te fotograferen. Aan het eind van de dag kwam ik hier weer langs. Deze foto's zijn wat waziger. Dat komt natuurlijk alleen door het invallen van de duisternis.

De rijtuigen van de Abelliotrein tussen Arnhem en Düsseldorf zijn prachtig, vind ik. In Emmerich slechts een foto genomen van een ogenschijnlijk verlaten stuk spoor en enkele wagons. Ik was er al vaker geweest. Na een kringloopwinkel bezocht te hebben (leuke radiootjes gezien) en langs de Rijnpromenade te zijn gelopen het station weer opgezocht en bedacht om in Zevenaar uit te stappen. Viel me niet tegen. Leuk centrum met aantrekkelijke winkels en horeca. Restaurant De Revolutie en De Minnarij. Leuk vrijstaand huis ook gezien, maar ja. Grappige tekeningen in een etalage. Een voormalig benzinestation, thans fotozaak.

De foto met Vitesse geeft aan dat Arnhem weer is bereikt. Uitgestapt bij Velperpoort en via de Steenstraat naar het centrum. De Steenstraat is een straat met verschillende gezichten. Aan het begin auto's waarin naar ik vermoed, drugdealers, wat verderop een keurige en mooie modelbouwwinkel. Hier kocht ik een miniatuursinterklaas met zwarte pieten. Dat kan nu nog.

Uitgerust op een bankje aan de Jansbuitensingel en daarna de stad verder verkend. Kende Arnhem niet zo goed en was aangenaam verrast over het straatbeeld hier en daar. Er waren volop kabouters te zien en die vind ik altijd sympatiek. Ook waren er slechte dingen te koop zoals kroketten en pistolen. Rowwen Heze trad er op, maar mijn aandacht werd getrokken door een lange rij wachtenden voor een Italiaans restaurant. Was heel populair, zo hoorde ik, vooral bij kinderen. Na nog een plaatje te hebben genomen van het interieur van het station (mooi, maar raar dat vanuit de stationshal aan de stadszijde niet rechtstreeks doorgelopen kan worden naar het park Sonsbeek, je moet eerst een eind over een perron) Arnhem verlaten en via Zwolle huiswaarts gekeerd.

Foto's

of 2Terug naar Reizen