Mee met de PV. Een gezelschap van 30 personen trok per bus naar Zwolle voor een dagje uit. De inmiddels bijna bejaarde reizigers waren onder hen.

Slecht weer voorspeld, maar merendeels zonneschijn getroffen. Zo zie je maar. Het kan verkeren. Een mooi gebakje en goede koffie in een leuk etablissement en vandaar met een boot de wateren in en rond de stad verkend. Wel tot het Zwarte Water en vermoedelijk de Noorderkolk gevaren. De lach van de kapitein deed me aan het personage De boer van Paul van Vliet denken.

Aangemeerd in het centrum en een voortreffelijke lunch in een voormalige kerk, die ook dienst deed als boekhandel. De geplande elektrische fiets werd niets. Maar gewandeld rondom het centrum van de stad in mooie plantsoenen en door leuke straatjes. Mooiste speelgoedwinkel in jaren gezien.

Om 18 uur stond het diner klaar in een groot voormalig herenhuis aan de Melkmarkt. Fijn gegeten in een prachtig oud, sfeervol decor. Enige zorg was wat als er brand uitbreekt? Kaarsen op tafel, niet heel veel licht, tweede etage, veel hout. Maar het ging goed en een ijverige buschauffeur bracht in de stromende regen de collega's en verwanten veilig terug naar de plaats van vertrek.

Prachtige dag geweest. De gevreesde conversaties vielen alleszins mee.

Foto's

of 2